fil rouge – ‘het maatpak voor de vrouw’

d0008

een tijd geleden heb ik een gepassioneerde vrouw ontmoet: katrijn mannaerts van fil rouge. katrijn maakt, zoals zij het zelf beschrijft: ‘unieke, elegante en tijdloze maatpakken voor de vrouw die een persoonlijke en professionele uitstraling belangrijk vindt’. en daar ben ik het helemaal mee eens!

katrijn is architecte van opleiding en dat leidde samen met haar passie voor mode tot de oprichting van ‘fil rouge’ in 2008.

op mijn vraag: “waarom die ommezwaai in haar carrière?”, antwoordt katrijn me dat het maken van het perfecte maatpak heel veel gemeen heeft met architectuur. het gaat hier ook om correcte afmetingen en ook om een mooie esthetiek die gepaard gaat met een hoge functionaliteit. bijkomend volgde zij ook een opleiding als kleur-en stijlconsulente en opleidingen in couture-naaitechnieken en patroontekenen.

d0001

katrijn ontvangt haar klanten in haar atelier enkel op afspraak. op die manier garandeert ze een persoonlijke aanpak, een aanpak die je letterlijk ‘op maat’ kan noemen.

je vraagt je misschien af: waarom zou een vrouw een pak op maat moeten laten maken? je vindt er toch genoeg in de winkels”. ik kan al snel een aantal redenen opnoemen:

  • geen standaardmaten: het maatpak voor de vrouw is een perfecte oplossing voor vele vrouwen omdat slechts 10 à 15%(!) van de vrouwen in de standaard confectiematen past (herkenbaar, niet 🙂 ?).
  • aanpassingen: katrijn vertrekt van een ‘model’maatpak, wat (in tegenstelling tot in de confectie) op véél meer plaatsen kan aangepast en op maat gemaakt kan worden. bvb. een vest kan op 24(!) en een broek op 16 verschillende plaatsen worden aangepast zodat het helemaal is afgestemd op jouw persoonlijk figuur.
  • uniek: door zélf het model te kiezen (rechte kraag, afgeronde kraag, smokingkraag, aantal knopen, …) en de stof (zowel voor buitenkant als voor de binnenvoering) te nemen die jij mooi vindt, zal je niet meteen iemand met identiek hetzelfde zien.
  • duurzaamheid: de stoffen zijn van fantastisch goede kwaliteit (scabal, e.zegna,…) en daarom gaan ze ook langer mee. 
  • praktisch: een maatpak kan je als een soort ‘passe-partout’ beschouwen. je kan het voor vele gelegenheden dragen, zowel erg gekleed (met hoge pumps, een glamour clutch, mooie oorringen) als wat meer casual (bvb. met een basic wit t-shirt en sneakers: erg trendy!). voor een business omgeving maar ook voor een city-outfit of een meer trendy setting. en je bent bovendien meteen klaar!
  • multicombineerbaar: je hoeft het pak niet steeds in zijn geheel te dragen. de jas kan je afzonderlijk dragen op een jeans, de broek kan dan weer perfect met enkel een fijne trui, gilet of leuke bloes. in feite kan je er alle wegen mee uit.
  • must-have: een blazer of zwarte smoking-jas is een absolute must-have in je garderobe. voor deze klassiekers neem je best een kwaliteitsproduct die jaren meegaat! je kan dus ook kiezen om enkel een jas te laten maken of enkel een broek of rok.

dat een maatpak niet saai hoeft te zijn en hoe je die kan dragen, zie je alvast hieronder in deze outfits. laat je vooral inspireren!

meer informatie over katrijn mannaerts en fil rouge, vind je hier. neem je met haar contact op? doe dit dan zeker met mijn groeten!

pics: katrijn mannaerts, fashionizehaus.com, le-21eme.com, fashion.allwomenstalk.com, stockholmstreetstyle.com, en.paperblog.com

Plaats een reactie